Kunst en Cultuur

In de groepen 3 t/m 8 is één middag in de week gereserveerd voor teken, handvaardigheid, muziek, drama (podiumkunsten) en technieklessen. Door dit aanbod proberen we het beste uit elk kind te halen.

In de vorm van een atelier/carrousel  werken leerlingen met technieken en materialen. Elke project bestaat uit drie delen: in de eerste les de introductie op de techniek en/of de materialen en een onderdeel kunstbeschouwing. Daarna gaan de leerlingen een ontwerp maken. Tijdens de tweede les wordt het ontwerp uitgewerkt en gerealiseerd. In de derde les wordt het werkstuk afgerond en reflecteren de leerlingen op zichzelf en op het werk van een ander.

Drama en dans komen via een roulatiesysteem aan de orde. Steeds worden er in de voorbereiding van de periodesluiting aandacht aan besteed. Alle klassen voeren minstens twee keer per jaar een toneelstukje, een lied of iets anders op tijdens de periodesluitingen (Breek de maand show). Nadoen van een ander is leuk, uitdagender is het om een eigen stuk te spelen of te zingen.

Elk schooljaar bezoeken leerlingen theatervoorstellingen, speciaal gericht op hen. Deze voorstellingen zijn of in het theater of worden op school opgevoerd.