Plaatje bij het artikel van OBS De Blokstoeke

Stichting ROOS

Stichting ROOS verzorgt het openbaar basisonderwijs in de gemeenten Hellendoorn, Rijssen-Holten, Twenterand en Wierden. ROOS telt 14 scholen, met in totaal ca 1850 leerlingen. De meeste scholen van ROOS zijn klein en dat heeft het voordeel dat de leerlingen veel persoonlijke aandacht krijgen.

De ROOS scholen zijn openbare scholen. ROOS- leerkrachten zijn openbare leerkrachten en dat stralen ze uit door hun openbare houding. De kinderen die van onze scholen komen hebben een openbare opvoeding genoten en gaan met een openbare levenshouding hun toekomst tegemoet. Dat betekent dat ze met een open blik, zonder vooroordelen en met respect voor de overtuiging en persoonlijke keuzes van anderen in de wereld staan.
 
Het openbare karakter kunt u op alle Roosscholen terug vinden in het onderwijs. Maar verder is elke Roosschool autonoom in het inrichten van haar onderwijs. Zo kan elke school haar eigen specifieke karakter behouden. Dat vinden we belangrijk, want net zoals onze schoolbevolking, kenmerken de ROOS  scholen zich ook door diversiteit; ieder met haar eigen tradities en achtergrond. Wilt u voor uw kind ook onderwijs waar respect voor mensen met verschillende levensovertuigingen en een open en brede kijk op de wereld centraal staan? Kies dan voor een school voor openbaar onderwijs. Voor meer informatie klikt u op het logo hieronder.

Deel deze pagina: