Schaatsen

Dinsdag hebben de groepen 5-8 geschaatst op de IJsbaan in Enschede. We waren uitgenodigd door de Sven Kramer Academy. Ontzettend leuk! We zijn super trots op onze leerlingen. Ze hebben doorzettingsvermogen, enthousiasme en behulpzaamheid laten zien! Ook willen we de ouders bedanken die met ons mee konden rijden. Sven Kramer Academy bedankt voor dit avontuur! ⛸️❄️🐻‍❄️

De grote SemSom dag 🐵🥳

Vandaag was het tijd voor de grote SemSom dag, en een feestje dat dit weer was! 😄🥳 We hebben de hele ochtend rekenspelletjes gedaan en met elkaar door de code de schatkist van SemSom geopend. Iedereen is trots naar huis gegaan met een echte SemSom diploma!

Damtoernooi

Vanmiddag heeft groep 7/8 een damtoernooi gespeeld bij damclub Witte van Moort. Er deden 17 teams mee. Waaronder 2 teams van De Blokstoeke. Er werden 7 rondes gespeeld. Team 1 is door naar de volgende ronde. Een middag met opperste concentratie, zie de foto's🤩.

Een leesfeestje! 📚

Regelmatig leert Stoekie ons nieuwe schoolregels of herhalen we schoolregels. De afgelopen weken hebben wij gewerkt aan de regels die we hebben in de bibliotheek en de Klaampe.


Gisteren zagen we dat onze vaas vol genoeg was met balletjes en we dus het doel hebben behaald! Daarom hadden we vandaag een leesfeestje en mocht iedereen op een eigen plekje naar keuze door de hele school lezen. 📖

Schooldamtoernooi

Vandaag hadden we ons eigen schooldamtoernooi! Nu zijn we echt klaar voor de halve finales!

Nationale Voorleesdagen

Vandaag hebben we de Nationale Voorleesdagen geopend. De juffen hebben in een andere groep voorgelezen uit allemaal grappige, leuke boeken. (Voor)lezen jullie thuis mee?

Project VOMOL

Gisteren heeft de groep een bezoek gebracht aan Voorwaarts. Hier stonden Dekker Vriezenveen, het Zone College en Veilig Verkeer Nederland met landbouwvoertuigen klaar om ons uitleg te geven over deze voertuigen, wat deze chauffeurs zien en horen in het verkeer en wat ons eigen aandeel in het verkeer is.

Midwinterhoorn workshop

Deze week heeft groep 5/6 een midwinterhoorn workshop gehad. We hebben veel dingen geleerd, zoals het ontstaan van de midwinterhoorn (o.a. het waarschuwen van de boeren), hoe het wordt gemaakt, welke soorten er zijn en wanneer we de midwinterhoorns kunnen horen in het jaar (ongeveer vanaf de eerste advent t/m 3 koningen). De kinderen waren dolenthousiast en snappen wel dat de midwinterhoorn onderdeel is van het cultureel erfgoed. Ter afsluiting mochten we het zelf eens proberen!

Afscheid juf Irma

Onze juf Irma met pensioen! Na 40 jaar keihard vol passie te hebben gewerkt op De Blokstoeke gaat Irma met pensioen. Vandaag hebben we een prachtige dag gehad. Vanochtend hebben we juf Irma onthaald met heel veel kabaal en hebben we van juf Irma hele leuke workshops mogen doen. De dag sloten we af met een voorstelling en een receptie.


Lieve juf Irma, bedankt voor alles en we zullen je missen! Juf Irma, geniet van jouw welverdiende pensioen! 🥰💐

Kerstfeest! 🎄🎅🏼

Wat hebben we een fantastisch kerstfeest gehad met elkaar! Heerlijke gerechten, prachtige outfits, mooi gezongen en vooral veel gezelligheid. Natuurlijk kon het proosten niet ontbreken. 🥂 Bedankt allemaal! Wij wensen jullie alvast fijne feestdagen en een mooi 2024. ✨🎄🎇

Team & OR De Blokstoeke