Plaatje bij het artikel van OBS De Blokstoeke

Informatie

Groep 1 en 2

In groep 1 zitten op dit moment 9 leerlingen en in groep 2 zitten 14 leerlingen. Onze juffen zijn juf Erna en juf Lindy. Juf Erna werkt op maandag en dinsdag. Op woensdag is ze alleen het 1e uur bij ons in de groep, daarna gaat ze aan het werk voor actief burgerschap. Juf Lindy werkt op woensdag, donderdag en vrijdag. Graag willen we u vertellen hoe een ochtend er bij ons in groep 1 en 2 uit ziet.

Elke ochtend worden we begroet door onze juf, ze staat bij de deur om ons een hand te geven en welkom te heten. (We hebben dan onze lunchpakketje al in de bakken gelegd omdat we nu een continurooster hebben).

Als we in de klas komen gaan we  in onze kleurgroep zitten en maken we samen met pappa of mamma het uitgekozen werkje of kastmateriaal. Om half negen horen we een belletje en zingt juf het afscheidsliedje en nemen onze pappa’s en mamma’s afscheid van ons.

Als onze ouders weg zijn zet juf een zacht muziekje op, de time-timer wordt op 15 minuten gezet en we gaan verder spelen/werken met het kastmateriaal of prentenboek. Juf gaat in deze tijd individueel met medeleerlingen werken.  Een aantal kinderen gaat op de chroom books werken. Soms wordt er in een kleine kring voorgelezen.

Als de muziek stopt gaan we in de kring. We zingen eerst het welkomstlied en dagritme lied  en praten we met elkaar over het thema  dat die week centraal staat. We werken uit het Piramide boek. Elke 3 weken leren we een letter.

Na de kring gaan we aan de slag met MI (meervoudige intelligentie) of werken we met de taakbrief. Daarna is er tijd om  met elkaar te spelen in de huis/bouw/thema/taal/reken/leeshoek.  Om kwart over 10 gaan we met elkaar eten en drinken en een boekje kiezen.  Dan is het tijd voor een reken-/tel-/meetspel.

We sluiten de ochtend af met gymmen in het speellokaal of als het mooi weer is spelen we buiten op het schoolplein of in  “ons Domein” als er naast de juf ook nog een stagiaire is. Sinds het begin van dit jaar eten we ook tussen de middag op school. Het was eerst even wennen, maar we vinden het heel prettig zo. En natuurlijk is het ook fijn dat we op maandag, dinsdag en woensdag om 14 uur vrij zijn. 

Na het lunchen mogen we van het kiesbord kiezen, dan gaan we in de kring voor een taalspel, een kanjerles,  een schrijfdansles, of een muziekles. Heel afwisselend dus. Voordat we afscheid nemen leest juf altijd nog een leuk verhaal voor en zitten we gezellig rondom haar.

Op dinsdag en vrijdag besteden we in onze groep speciale aandacht aan sociale vaardigheden. Hoe gaan we met elkaar om in de klas. We leren “de stop-hou-op” methode. Op dinsdag wordt de “kanjer” van de week gekozen en  geven we hem of haar allemaal fijne complimenten. 

Ook houden we ons bezig in de groep met actief burgerschap. Dat betekent dat wij elke laatste maandagmorgen van de maand het verpleeghuis Het Haarhuus bezoeken en samen met groep 8 en  de bewoners, activiteiten doen zoals voorlezen, gezelschapspelen en zingen. En ook Sinterklaas en

Kerst wordt met hen gezamenlijk gevierd.   Dit wordt erg gewaardeerd door de bewoners en ook wij vinden het altijd erg leuk om er naar toe te gaan.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Ook is er tijdens de schoolweek tijd voor drama, muziek en kunst. We voegen deze onderdelen toe aan onze lessen. Soms krijgen we een kunstenaar op bezoek of krijgen we een workshop dans. Een keer per maand doet een groep van onze school de Break de Maandshow. Hierin presenteren wij een voorstelling voor ouders en de leerlingen van groep 3 en 4. 

Deel deze pagina: