Plaatje bij het artikel van OBS De Blokstoeke

Wie zijn wij

OBS De Blokstoeke is een openbare basisschool en staat sinds 1908 in het dorp Westerhaar-Vriezenveensewijk (gemeente Twenterand).    De Blokstoeke maakt deel uit van stichting ROOS, een samenwerkingsvorm van openbare scholen in de gemeenten  Holten/Rijssen, Hellendoorn, Nijverdal, Wierden en Twenterand.   Het motto van onze stichting is: “Kleurrijk, uitdagend en verbindend”. De Blokstoeke is inmiddels  een school met een ‘eigen gezicht’ .  We onderscheiden ons door het werken met tablets ( Snappet) voor de kernvakken, het  werken volgens het  principe van Meervoudige Intelligentie tijdens de zaakvakken ( Vier keer wijzer),  expliciete leerlijn t.a.v. podiumkunsten, kunst en cultuur activiteiten en actief burgerschap, sociale cohesie en duurzaamheid t.a.v. people, planet en profit.                                                          

De Blokstoeke ‘de ondernemende school’  bouwt voor de toekomst. Dit doen we door ons onderwijs te blijven actualiseren. Iedereen draagt daarvoor zijn of haar steentje bij. 

We streven er naar een veilige school te zijn. Van hieruit bouwen we met hoofd, hart en handen aan een wereld vol mogelijkheden. 

 

           

Deel deze pagina: